Laranja mekanikoa - Burgess, Anthony; Olano Carlos, Ion; Cano, Harkaitz (Donostia : Meettok, 2018)
Alex dugu kontakizun honetako protagonista eta narratzailea. Arratsero biltzen da haren drugu (lagun) Pete, George eta Tentelekin, moloko (esne) plus apur bat hartu, gogoa zorroztu eta harrapatzen duten ororekin ultraindarkeriaz jokatzeko. Atsegin dute arauak haustea jostaketa hutsez eta nadsat (nerabe) hizkera berezian mintzo dira
Keywords: Helduentzako Literatura