Malkoak lur antzuan - Martínez de Lezea, Toti; Arratibel, Miren (Donostia : Erein, 2018)
XX.mendeko 30eko urteetan, Badajozeko herri txiki batean, nekazari bat, Damaso, miseria gorritik atera ah izateko borrak eta inguruarn gertatzen ari denari ezaxola. Eskualde hartako lurrak jauntxoenak dira, eta herriko jendea goseak hiltzen ari da. Gerrak iraultzen du Damasoren bizitza, ihes egitera behartuta gertatuko baita, eta bitartean, etxekoak derrigortuta egongo dira ahal duten moduan bizimodua aurrera ateratzera.
Keywords: Helduentzako Literatura