Film zaharren kluba / Alberto Ladron Arana - Ladron Arana, Alberto (Ateko bandan (Elkar), 2018)
Leire Asiainek, Foruzaingotik eszedentzian dagoela, ikerketa xume bat egiten onartzen du, bere ahizparen eskariz: adulterio baten frogak eskuratu behar ditu. Konplikazioarik gabeko lana dirudi. Hala ere, Asiain ez dago gustura, susmoa du itxurazko infidelitate horren atzean beste zerbait egon daitekeela, dena errazegi konpondu delakoan. Ezin asmatu, ordea, zer den oker dagoena. Bat-batean, gauzak nahaspilatzen hasiko dira, aurrez igarri ezin daitekeen moduan, eta Asiainek eginahalak eta bi egin beharko ditu askaezina dirudien korapiloa askatzeko.