Cosimoren katiuskak - Martirena Indart, Dani; Ibañez Elosua, Ana (Arre : Pamiela, 2018)
Cosimo eta parke txiki bat dira protagonistak. Cosimok zuhaitz batean eraiki du etxola, eta hortik inguruari erreparatzen dio. Egileek Italo Calvinoren Il barone rampante liburu ezagunaren erreferentzia erabili eta gaurkotu dute, Cosimo haurrari baliabide berriak eman dizkiote eta, gizartean kokatuz, edertasunaren aldarrikapena zabaldu dute.
5 urtetik aurrera (urdina)
2018ko XII.Etxepare saria
Keywords: Literaturako pertsonaiak; Naturarekiko maitasuna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak