Hik hasi 232 : Euskaraldia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2018)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Ariketa bat proposatzen digu Euskaraldiak -Albisteak. -Gai nagusia: Euskaraldia -Elkarrizketa, Txemi Santamaria: "Kontzientzia, zentzua eta transzedentzia da niretzat adimen espirituala eta horiek lantzeko bitartekoa, barne isiltasuna" -Esperientziak: Mexikoko Kalnemaxtiloyan eskola -Ekarpenak: Psikomotrizitatea haurraren garapen integralerako ingurune seguru eta babesle -Galdeidazu, Xabier Tapia: Zenbateko garrantzia dute bizitzako lehen urteek? -Argitalpenak -Proposamena: Aupa Quartet-en eskutik Soinu laborategia -Atzeko atetik: Mertxe Rodriguez Marimotots
2018/09/24
2018/10/08
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2018/10/08
Keywords: Santamaria, Txemi -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Euskaraldia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak