Larrutik ordaindua / Joseba Lozano - Lozano, Joseba (Eleberria (Alberdania), 2018)
Frantzia, 1871. Pariseko iraultzaileak Frantziako Gobernuaren aurka altxatu dira eta Pariseko kaleak hartu dituzte: Pariseko Komuna abian da. Gorbernuko Armadak setioa jarri dio hiriburuari Komuna akabatzeko asmotan, eta borroka latza sortu da iraultzaileen eta soldaduen artean. Giro nahasi horretan, gorpu batzuk agertu dira Pariseko kaleetan. Komunaren Gobernuak emakume bat aukeratu du, hilketa izugarri horiek ikertzeko eta hiltzaile harrapatzeko: Sophie Blanchet.