Euskara batuaren eskuliburua (EBE) : A-tik Z-ra, zalantzak eta argibideak - Alberdi, Andres; Sagarna, Andoni; Mujika, Alfontso; Urkia, Miriam; González de Viñaspre, Roberto; Oñederra, Lourdes; Zubeldia, Txantxon; Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2018)
Euskara Batuaren Eskuliburuak ez dakar arau berririk. Euskaltzaindiak euskara batuaz gaurdaino emanak dituen arau, gomendio, onespen eta irizpenak (eta, ifrentzuz, baita esan gabeak ere) era didaktiko eta digulgaziozkoan birformulatzea du helburu. Asmo horrekin, zazpi alorretako kontuak ageri dira: lexikoa, kalkoak, morfologia, sintaxia, onomastika, ahoskera eta ortotipografia.
Keywords: Euskara -- Gramatika; Monografiak