Euskara batuaren eskuliburua (EBE) : A-tik Z-ra, zalantzak eta argibideak / [lanaren prestatzaile eta egilea, Andres Alberdi ; lanaren ikuskatzaile nagusia, Alfontso Mujika ; lanaren gainerako ikuskatzaileak, EBEko batzordeko kideak, Andoni Sagarna eta Miriam Urkia ; aholkulariak, Roberto González de Viñaspre eta Miren lourdes Oñederra ; edizio arduraduna, Txantxon Zubeldia] - Alberdi, Andres (Euskaltzaindia, 2018)
Euskara Batuaren Eskuliburuak ez dakar arau berririk. Euskaltzaindiak euskara batuaz gaurdaino emanak dituen arau, gomendio, onespen eta irizpenak (eta, ifrentzuz, baita esan gabeak ere) era didaktiko eta digulgaziozkoan birformulatzea du helburu. Asmo horrekin, zazpi alorretako kontuak ageri dira: lexikoa, kalkoak, morfologia, sintaxia, onomastika, ahoskera eta ortotipografia.