Handia - Arregi, Aitor; Garaño, Jon; Sagardoy, Eneko; Usabiaga, Joseba; Aranburu, Iñigo ([Bartzelona] : A Contracorriente Films, 2018)
Lehen Karlistaldian borrokatu ostean, Martin Gipuzkoako bere etxera itzuliko da, eta han, harrituta, bere anaia Joakin ohi baino askoz ere handiagoa dela aurkituko du. Mundu osoak Lurreko gizon handiena ikusteko ordaindu nahi izango duelakoan, bi anaiek bidaia luze bati ekingo diote. Anbizioak, diruak eta ospeak betirako aldatuko dute familiaren patua.
Joseba Usabiaga, Eneko Sagardoy, Iñigo Aranburu
Euskaraz eta gaztelaniaz.
Premios 2018: 10 Goyas incluyendo Mejor guión, Mejor actor revelación y Mejor Banda Sonora ; Premio Feroz a la Mejor Banda sonora ; Premio Irizar, Premio Especial del Jurado y Nominada a la Concha de plata en el Festival de San Sebastián ; Premio de la Unión de Actores al Mejor actor
Keywords: Filmak