Handia / zuzendaritza, Aitor Arregi eta Jon Garaño ; gidoia, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga, Aitor Arregi eta Andoni de Carlos ; ekoizleak, Jose Mari Goenaga, Fernando Larrondo, Koldo Zuazua, Nerea Rodríguez - Arregi, Aitor; Garaño, Jon; Sagardoy, Eneko; Usabiaga, Joseba; Aranburu, Iñigo (A Contracorriente Films, 2018)
Lehen Karlistaldian borrokatu ostean, Martin Gipuzkoako bere etxera itzuliko da, eta han, harrituta, bere anaia Joakin ohi baino askoz ere handiagoa dela aurkituko du. Mundu osoak Lurreko gizon handiena ikusteko ordaindu nahi izango duelakoan, bi anaiek bidaia luze bati ekingo diote. Anbizioak, diruak eta ospeak betirako aldatuko dute familiaren patua.