Txistu on line - Iturria Almandoz, Alfonso; Iraizoz Remiro, Urtzi; Irigoien, José Javier; Euskal Herriko Txistulari Elkartea (Errenteria : Euskal Herriko Txistulari Elkartea, 2018)
"Txistu on line" web orria, txistua eta danbolina jotzen ikasten hasteko ikus-entzunezko materiala da. Proiektua Musika Eskoletara, Lehen Hezkuntza eta Bigarren Hezkuntzara bideratuta dago baita erabilera pertsonalerako ere. Interaktiboak diren hogeita hamasei musika piezei (kantak, dantzak eta musika instrumentala) dagozkien bideoz osatuta dago: Instrumentu guztiekin, lehen planoekin eta txistuak isiltzeko aukera nola abiadura moteltzeko/azkartzeko aukera ere dutenak. Beste osagai batzuk ere aurkitu daitezke: tutoretza-bideoak, gida didaktikoa (10 unitate didaktiko), partiturak eta, pieza bakoitzari buruzko informazioa (jatorria, generoa eta beste ezaugarri hainbat), erreferentzia bibliografikoak, diskografia, interneterako loturak (bideoak eta audioak).
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2017ko deialdia)
2018/10/09
2018/10/26
2018/10/26
Musika-eskolak LMH DBH
2018/10/26
Keywords: Baliabide digitalak; Txistua -- Metodoak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak