Kristalezko hiria - Auster, Paul (1947-2024); Karasik, Paul; Mazzucchelli, David; Cano, Harkaitz (Tafalla : Txalaparta, 2006)
"Okerreko zenbaki batekin hasi zen dena...". Hitz hauekin hasten da Kristalezko hiria, Paul Austerrek idatzitako New Yorkeko trilogiaren lehenengo kontakizuna. Liburu hau, Austerrek nobela beltzari egindako ekarpentzat hartua, identitatearen aldakortasuna du ardatz. Pertsonaia nagusia den Daniel Quinn Paul Auster bilakatuko da lehenik, Henry Dark gero eta, pertsonaien dantzak aurrera doan heinean, irakurlea kristalezko hirian identitateak dauzkan mugen lausotasunaz ohartuko da. Kontakitzun miragarri hau nobela grafiko bilakatu da Paul Karasik eta David Mazzucchelli komikigileen eskutik eta, Harkaitz Canok egindako itzulpena dela medio jartzen dugu zure eskuetan.
City of Glass
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura