Tontolapiko - Añorga, Pello; Mitxelena, Jokin (Berriozar : Denonartean, 2017)
Ipuin tradizional baten osagaiak dituen istorioa da Tontolapiko. Izenburuak nahasmena sor lezake, ez baita bullying-az hausnartzeko ohiko istorio bat. Aldiz, halako gertaera sozialetako elementuak hartzen ditu, ipuinetan baino gertatu ezin diren ekintzak eta pertsonaiak akzioan jartzeko: irainak, haserrea, erreakzio bortitzak erasoen aurrean... Horiek denak eta gehiago plazaratzen dira. Ez ordea testuinguru erreal batean, baizik eta ipuinetako lurraldean, zeinetan sinbolismoaren bidez gertaerak muturrera eraman ahal diren, minik hartu gabe. Gainera, harrigarriki, hau dena umorearen bitartez eskaintzen zaigu, eta, ondorioz, haurrak halako gai bortitzaz lezio txiki bat jasoko du, bere burua errudun sentitu gabe, eta estresik gabe. Imanol Mercerok Berrian argitaratua]
0-4 urte (urdina)
Keywords: Dibertsitatea; Gizarte-bazterketa; Eskola-jazarpena; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak