Tomaxitaren etxe koxkorra / [testua] Phyllis Root ; [marrazkiak] Delphine Durand - Root, Phyllis (: Ibaizabal, 2007)
Tomaxita da liburu honetako protagonista nagusia. Bere etxetxoa egin du Tomaxitak, eta bertan bizi nahi duen jende ugari hurbildu zaio. Pazientzia handia duenez, Tomaxitak etxera etorri zaion lagun bakoitzari gela bat egin dio. Baina azkenean hainbeste lagun bildu dira bere etxean, berak ere lasai bizitzeko etxe bat egin behar baitu. Liburu honek ilustrazio ederrak eta umoretsuak biltzen ditu eta ezusteko politak ezkutatzen ditu bere baitan. Izan ere, liburuan leihoak ireki daitezke, orri artetik etxeak ateratzen dira... Hegalen sinpletasunari sekulako narrazio eta jolas ahalmena atera dion obra da (objektu desiragarria guztiz). Ahaztu gabe azken aurreko orriko zabalgarriaren estasia eta azken orri-bikoan altxatzen den etxetxoaren xarma.