Senpereko (eta Lapurdiko) euskara XVIII. mendean - Elosegi, Xabier; Lapurdi 1609 Elkartea (Senpere : Lapurdi 1609 Elkartea, 2018)
2016. urtean Lapurdum aldizkariak «Othoi çato etchera» izeneko liburua argitaratu zuen, haren gaia zelarik XVIII. mendearen erditsuan zonbait lapurtarrek egín 50 gutun. Lan horren ondotik ikerketa osagarri bat egin nuen eta Ahetze herriari buruzko datu batzuen xerka ari nintzela Martin Harismendy notariaren agiriak ikertu nituen sarean, earchives64 deitu gunean.
Keywords: Euskara -- Historia; Euskalkiak; Monografiak