Euskal baladak: azterketa eta edizio kritikoa I - Kaltzakorta, Xabier (Bilbao Labayru Fundazioa Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2017)
Baladek ahozko tradizioko genero berezia osatzen dute. Kantu narratiboak dira, modu nahiko arkaikoan gorde izan dira, askotan gai bortitzak erabiltzen dituzte eta zatika zabaldu izan dira sarritan. Jabier Kalzakortak lan honetan orain arte argitaratu gabeko aldaera asko eta asko dakartza lehenengoz holako corpus batera. Bere ekarpeniki handiena da aldaera ezezagunak geitzea eta testuak zehatz finkatzea.
Keywords: Baladak -- Euskal Herria -- -Historia eta kritika; Baladak -- Euskal Herria; Monografiak