Gramatika lan-koadernoa : deklinabidea + sintaxia / egileak, Elkar argitaletxea, Irati Galparsoro - Nieva, Estitxu (Gramatika lan-koadernoa (Elkar), 2018)
Koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: DEKLINABIDEA Nor kasua Nork kasua Zerik kasua Nori kasua Nor, nork, zerik eta nori kasuak nahasian Nongo(-a)(-ak) Noren(-a)(-ak) Norekin kasua Norentzat kasua Nongo(-a)(-ak), noren(-a)(-ak), norekin eta norentzat kasuak Deklinabidea nahasian SINTAXIA Adierazpen-perpausak: baiezkoak eta ezezkoak Galde-perpausak: bai/ez erakoak Galde-perpausak: zati-galderak Aginte-perpausak Emendiozko juntagailua eta lokailua: eta, ere Juntagailuak: ala, edo eta edota Juntagailu aurkariak: baina eta baizik/baino Juntagailuak eta lokailuak berrikusi nahasian Denbora-perpusak Kausazko perpausak Baldintzazko perpausak Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.