Gramatika lan-koadernoa : 6 B1.2 : aditza + bestelakoak: neurriak, maiztasuna, data, esapideak... - Nieva, Estitxu (Donostia : Elkar, 2017)
Koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: ADITZ LAGUNTZAILEAK ORAINALDIAN ETA LEHENALDIAN berrikusketa ADITZ-LOKUZIOEN ASPEKTUA LEHENALDIAN: ari izan, bizi izan, behar izan, nahi izan, nahiago izan, balio izan, ahal izan, ezin izan AGINTERA: berrikuketa, nor-nori-nork, 3. pertsonako agintera (doala, dagoela, datorrela...) BALDINTZA ETA ONDORIO HIPOTETIKOA AHALERA: -t(z)ea eduki, -t(z)erik eduki, -t(z)ea egon, -t(z)erik egon ADITZ TRINKOAK LEHENALDIAN berrikusketa: izan, egon, ibili, etorri, joan, ukan, eduki, jakin, eraman, ekarri, iruditu, esan NOMINALIZAZIOA: berrikusketa, -T(Z)ERA: gonbidatu, animatu, behartu -T(Z)EN: utzi -T(Z)EARI: utzi NOMINALIZAZIOA DEKLINATUTA: nork, nori, noren, norekin, zertaz ERDAL GERUNDIOA: -t(z)en, -ta/da, -(e)z, -(r)ik NEURRIAK: berrikusketa, zenbateko - lau kiloko haurra ZATIKIAK EHUNEKOAK MULTIPLOAK ORDUA DATA BELDURRA ADIERAZTEKO ESAPIDEAK HARRIDURA ESAPIDEAK: baietz etorri!, ezetz irabazi!, ezta pentsatu ere!, ez da egia izango!, ez, horixe!, bai, horixe! SALBUESPENA ADIERAZTEKO ESAPIDEAK: izan ezik, baldin eta TESTU-ANTOLATZAILEAK: hasteko, lehenengo, lehenik (eta behin), alde batetik, ondoren, gero, baina, ordea, bestetik, gainera, bukatzeko, amaitzeko nera, azkenik, baina, ordea, bestela Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.
B 1.2
Keywords: Euskara -- Gramatika; Hizkuntzak ikasteko metodoak