Gramatika lan-koadernoa : aditza + bestelakoak: elkar izenordaina, neurriak, testu-antolatzaileak... / egileak, Elkar argitaletxea, Estitxu Nieva - Nieva, Estitxu (EIMA 1 (2018ko deialdia), 2017)
Koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: ADITZ TRINKOAK ORAINALDIAN: etorri, joan, eraman, ekarri, iruditu ADITZ TRINKOAK LEHENALDIAN: etorri, joan, eraman, ekarri, jakin ADITZ-LOKUZIOAK ORAINALDIAN eta + ASPEKTU BURUTUA: ari izan, bizi izan, behar izan, nahi izan, nahiago izan, balio izan, ahal izan, ezin izan AGINTERA trinkoak: egon, joan, etorri, ibili AHALERA ORAINALDIAN berrikusketa: nor, nor-nork NOMINALIZAZIOA: -T(Z)EA: komeni izan, komenigarria izan, gomendagarria izan, gomendatu, beharrezkoa izan, erabaki, lortu, ahaztu*... -T(Z)EN: saiatu, hasi, jarraitu, ahaztu* -T(Z)ERA: ekarri, bidali... ELKAR BIHURKARIAK NEURRIAK: baso bat ur, dozena bat arrautza, zapata pare bat ZATIKIAK EHUNEKOAK ORDUA USTEA ADIERAZTEKO ESAPIDEAK: nire ustez, nire iritziz, iruditu... -(e)la, uste izan...-(e)la, ez iruditu...-(e)nik, ez uste izan...-(e)nik), ematen du /dirudi EGURALDIARI BURUZKO ESAPIDEAK TESTU-ANTOLATZAILEAK: hasteko, gero, ondoren, gainera, azkenik, baina, ordea, bestela Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.