Gramatika lan-koadernoa : 3 A2.1 : aditza + bestelakoak: adberbioak, adjektiboak, graduatzaileak... - Nieva, Estitxu (Donostia : Elkar, 2017)
Lan-koaderno hau gramatika praktikatzeko A2.1 mailako ariketa bilduma da. Erantzunak koadernaon bertan daude. 17 x 24 cm ditu, azal bigunekoa da eta barrualdea zuri-beltzean. Edukiak Koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: ADITZ LAGUNTZAILEAK ORAINALDIAN berrikusketa: nor, nor-nori (3. pertsonak), nor-nork 3 pertsonak, nor-nori-nork NOR-NORK PERTSONA GUZTIAK ORAINALDIAN ADITZ LAGUNTZAILEAK LEHENALDIAN berrikusketa: nor, nor-nork 3 pertsonak, nor-nori, nor-nori-nork ADITZ ASPEKTUA LEHENALDIAN: burutua, ohiturazkoa, puntukaria (ari izan) FORMA INPERTSONALA ORAINALDIAN ADITZ TRINKOAK ORAINALDIAN berrikusketa: izan, ukan, egon, eduki IBILI ORAINALDIAN JAKIN ORAINALDIAN ADITZ TRINKOAK LEHENALDIAN berrikusketa: izan, ukan, eduki EGON LEHENALDIA IBILI LEHENALDIAN NOMINALIZAZIOA: -T(Z)EA: gustatu, debekatuta egon, pentsatu, bururatu, ona izan, txarra izan, zaila izan, erraza izan -T(Z)EN: ari, ibili, ikasi, irakatsi -T(Z)ERA: joan, etorri ZENBATZAILEAK: 100 < ADJEKTIBOAK ETA ANTONIMOAK Nola ≠ Nolakoa Trena azkarra da. Trena azkar dabil: 2 ariketa - ti atzizkiarekin sortutako adjektiboak: beldurtia, lotsatia... ATZIZKIAK: -gailu, -garren, -garri, -gile, -zale, -oro ADBERBIOAK: Leku-adberbioak: hemen, hor, han, urrun, hurbil, gertu... Denbora-adberbioak: gaur, atzo, bihar, etzi... Modu-adberbioak: ondo,gaizki, gaixorik, nekatuta... GRADUATZAILEAK: batere, samar, dezente, nahiko(a), oso, izugarri, erabat DENBORA ADIERAZLEAK: orainaldikoak, puntukaria, ohiturazkoak, etorkizunekoak, lehenaldikoak Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
A 2.1
Keywords: Euskara -- Gramatika; Hizkuntzak ikasteko metodoak