Gramatika lan-koadernoa : 2, A1.2 : aditza + bestelakoak : denbora-adierazleak, neurriak, orduak... - Galparsoro, Irati (Donostia : Elkar, 2017)
Koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: ADITZ TRINKOAK ORAINALDIAN berrikusketa: izan, ukan, egon, eduki ADITZ LAGUNTZAILEAK ORAINALDIAN berrikusketa: nor, nor-nori, nor-nork, nor-nori-nork ADITZ-LOKUZIOAK berrikusketa: bizi izan, behar izan, nahi izan, balio izan, ari izan, ahal izan, ezin izan. ADITZ-ASPEKTUA berrikusketa: burutua, ohiturazkoa, etorkizuna, puntukaria: ari izan + trInkoak. ADITZ TRINKOAK LEHENALDIAN: izan, ukan, egon, eduki ADITZ LAGUNTZAILEAK LEHENALDIAN: nor, nor-nork AGINTERA: partizipioa, nor, nor-nork AHALERA: ahal izan, ezin izan, nor, nor-nork NOMINALIZAZIOA: tea/tzea t(z)ea: gustatu, debekatuta egon, zaila izan, erraza izan t(z)era: joan, etorri GRADUATZAILEAK: izugarri, oso, nahiko, batere ZENBATZAILE ZEHAZTUAK: oso, guztia, dena ZENBATZAILE ZEHAZTUGABEAK: asko, gutxi, batzuk, pixka bat DENBORA-ADIERAZLEAK: orainaldi burutua: duela gutxi puntukaria: oraintxe bertan... ohiturazkoa: egunero, astean behin... etorkizuna: datorren urtean, astean... NEURRIAK: kilo bat patata, 200 g txorizo, 2 litro esne ORDUAK: Zer ordu da? / Zer ordutan? ESAPIDEAK: erosketekin lotutakoak, iritziak TESTU-ANTOLATZAILEAK: Ordenatzaileak: lehenik, gero, ondoren, jarraian, bukatzeko... Ideiak kontrajartzekoak: baina Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
A1.2
Keywords: Euskara -- Gramatika; Hizkuntzak ikasteko metodoak