Gramatika lan-koadernoa : 1, A1.1 : aditza + bestelakoak : zenbatzaileak, atzizkiak, esapideak ... - Galparsoro, Irati (Donostia : Elkar, 2017)
Lan-koaderno honetan, eduki hauek lantzeko ariketak eskaintzen dira: ADITZ TRINKOAK ORAINALDIAN: izan, ukan, egon, eduki ADITZ LAGUNTZAILEAK ORAINALDIAN: nor, nor-nori, nor-nork, nor-nori-nork ADITZ-LOKUZIOAK ORAINALDIAN: bizi izan, behar izan, nahi izan, balio izan, ari izan, ahal izan, ezin izan. ADITZ-ASPEKTUA ORAINALDIAN: burutua, ohiturazkoa, etorkizuna, puntukaria: ari izan + trinkoak. IZENAK: izen bereziak eta arruntak, izen zenbakarriak eta zenbakaitzak, izen bizidunak eta bizigabeak, izen bakunak, elkartuak eta eratorriak. ZENBATZAILE ZEHAZTUAK: zenbaki kardinalak eta ordinalak. ADJEKTIBOAK: Zer da? Nolakoa da? Nola ≠ Nolakoa ATZIZKIAK: -ari, -dun, -le, -tzaile, -zain, -txo ADBERBIOAK: Leku-adberbioak: hemen, hor, han, urrun, hurbil, gertu... Denbora-adberbioak: gaur, atzo, bihar, etzi... Modu-adberbioak: ondo, gaizki, gaixorik, nekatuta... ESAPIDEAK Kortesiazko agurrak eta formulak Leku batera iristeko instrukzioak Euskara-ikaslearen gramatika praktikoa ikasmaterialaren lan-koadernoetako bat da liburuxka hau. Ikasmaterial osoak kontsulta-liburu praktikoa eta lan-koaderno sorta ditu.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2018ko deialdia)
A1.1
Keywords: Euskara -- Gramatika; Hizkuntzak ikasteko metodoak