Euskal Herria eraikitzen (XIX.-XXI. mendeak) - Espinoza Álvarez, Andrés; Pérez Piriz, Pilar; Zurutuza Zapirain, Juan Mari; Mitxelena Erice, Leire; Euskomedia fundazioa (Donostia : Andres David Espinoza Álvarez, 2018)
Euskal Herria eraikitzen (XIX. - XXI. mendeak) artearen eta arkitekturaren gaineko ezagutzak jasotzeko eta horien inguruan sortzen diren zalantzak argitzeko ikasmaterial bikaina da. Euskal Herria eraikitzen (XIX. - XXI. mendeak) izeneko gunearen xedea hau da: irakaskuntzarako lagungarri izateaz gain, Europa guztian zehar XIX. mendetik XXI. mendera garatu ziren arte-.adierazpen esanguratsuenen lehen hurbilketa izatea eta horiek Euskal Herriko arkitekturaren diziplinan edukitako eragina aztertzeko erremintak ematea. Bertan jorratzen diren arte-estilo nagusiak hauek dira: neoklasizismoa, eklektizismoa, modernotasuna eta, azkenik, abangoardia eta XXI. mendea.
2018/09/24
2018/07/11
2018/07/11
DBH, 4. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2017ko deialdia)
2018/09/24
Keywords: Artea -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak