Euskal Herria eraikitzen (XIX.-XXI. mendeak) / ideia eta koordinazioa, Leire Mitxelena, Pilar Pérez ; hizkuntza aholkularitza, webgunea eta diseinu grafikoa, Juan Mari Zurutuza ; irudi grafikoak, Andrés Espinoza ; eduki testualak, Pilar Pérez Piriz - Espinoza Álvarez, Andrés; Pérez Piriz, Pilar; Zurutuza Zapirain, Juan Mari; Mitxelena Erice, Leire (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2017ko deialdia), 2018)
Euskal Herria eraikitzen (XIX. - XXI. mendeak) artearen eta arkitekturaren gaineko ezagutzak jasotzeko eta horien inguruan sortzen diren zalantzak argitzeko ikasmaterial bikaina da. Euskal Herria eraikitzen (XIX. - XXI. mendeak) izeneko gunearen xedea hau da: irakaskuntzarako lagungarri izateaz gain, Europa guztian zehar XIX. mendetik XXI. mendera garatu ziren arte-.adierazpen esanguratsuenen lehen hurbilketa izatea eta horiek Euskal Herriko arkitekturaren diziplinan edukitako eragina aztertzeko erremintak ematea. Bertan jorratzen diren arte-estilo nagusiak hauek dira: neoklasizismoa, eklektizismoa, modernotasuna eta, azkenik, abangoardia eta XXI. mendea.