Kapitain ausartak - Aranda Pedrosa, José; De Miguel, Carles; Kipling, Rudyard (1865-1936); Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Donostia : Lectura Fácil Euskadi Irakurketa Erraza, 2018)
"Kalafate" ospe handiko idazle eta irakasleek egokitutako klasiko unibertsalen bilduma da. Hizkuntzaren eta antolaketa tipografikoaren aldetik, Irakurketa Errazaren printzipioak jarraitzen ditu. Honek zailtasunik gabe literaturaz gozatzea eta ikasketa, emozio, dibertimendu eta ezaguera iturri amaigabe bezala erabiltzea baimentzen du. Kapitain ausartak (1897) abentura eta ikaskuntzari buruzko eleberria da. Harvey Cheyneren istorioa kontatzen du, Estatu Batuetako gazte aberats eta mizke hazia, luxuzko transatlantiko batetik erori ondoren, bakailaoa arrantzatzen duen itsasontzi batek jasotzen du. Hiru hilabete baino gahiagoan zehar esperientziadun marinel eta bere adineko gazte batekin lan egin eta beraien esana bete beharko du. Esperientzia honek guztiz aldatuko du. Alegiazko gertakariak, aitzakiarik gabeko arriskuak, gainditze pertsonaleko erronkak eta betirako lagun bat ditu zain itsasoan
Keywords: Abenturak; Helduentzako Literatura; Irakurketa erraza; Eleberriak