Carlos Garaikoetxea : lider bat Lehendakari / Elixabete Garmendia Lasa - Garmendia Lasa, Elixabete (Aleka (Berria-Elkar-Jakin), 2018)
Ibilbide oso azkar batek eraman zuen Carlos Garaikoetxea (Iruñea, 1938) Francoren diktadura ostean berpiztu berri zen Eusko Jaurlaritzaren lehendakari izatera 1980an. Bigarren gobernua osatu berritan, Eusko Alderdi Jeltzalearen baitan sortutako krisiak Ajuriaenea utzi eta etxerako bidean jarri zuen liderra zen lehendakaria. Hala ere, politikagintzan jarraitu zuen, Eusko Alkartasuna alderdiko presidente gisa eta hautetsi modura, Europako Parlamentuan, besteak beste. Euskaldun berrien uholdekoa, enpresa kudeatzaile zen aldi berean ikastolak bultzatzen ere ibili zen Nafarroan, 1970eko hamarkadan. Solasean sartuta, gizakiaren eta bizitzaren edozein alderdiri heltzen dio, hasi kezka existentzialetik eta gozamen iturri dituen musika eta naturaraino. Izan ere, biografia liburu hau Carlos Garaikoetxea eta Elixabete Garmendia kazetariaren arteko elkarrizketa mamitsuen emaitza da. Euskal politikagintza garaikideko pertsona ezinbestekoa, Carlos Garaikoetxeak badu zer kontatua.