Bertoko eta bertako ipuin laburrak - Monasterio, Xabier (Bilbo : Erroa, 2017)
Liburu honetan bertoko eta bertako ipuinak bildu ditugu, hau da, hemengo eta hango, etxeko eta kanpoko ipuinak, Euskal Herriko eta atzerriko idazle ezagunek sortutakoak. Bertoko idazleen artean izen handiak aurkitzen ditugu: Kirikiño, Bernardo Atxaga, Arantxa Iturbe, Iban Zaldua... Eta kanpokoen artean ere goi mailako idazleak dauzkagu: Katherine Mansfield, Nagib Mahfuz, Gabriel García Márquez... Ipuin laburrak dira, gehienak hiruzpalau orrialdekoak, baina laburrak bezain sakonak direla esan daiteke, irakurri ondoren, zer pentsatua ematen dutelako. Horixe da hamasei ipuin hauek proposatzen dizutena: gai interesgarriei buruz irakurtzea, idaztea eta hitz egitea.
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Helduen euskalduntze-alfabetatzea -- Irakurgaiak; Helduentzako Literatura; Hizkuntzak ikasteko metodoak