Behin batean : Euskal Herriko ipuinak - Monasterio, Xabier (Bilbo : Erroa, 2017)
Behin batean... Horrela hasten dira euskal ipuin zaharrak. Ipuin horietan lehengo euskaldunen mundua ikusten dugu, hau da, euskaldun jendearen eguneroko bizitza. Baina haien mitologia edo erlijio zaharra ere ikusten dugu, eta haren barruan laminak, basajaunak eta sorginak. Ipuinak ahotik belarrira kontatzen dira, gurasoek seme-alabei eta aitona-amonek bilobei. Euskal ipuin hauek ere horrela heldu dira gure egunetara. Orain zuk ikasi behar dituzu, katea ez apurtzeko.
A1
Keywords: Helduen euskalduntze-alfabetatzea -- Irakurgaiak; Euskara -- Irakurgaiak; Euskara -- Ikasketa eta irakaskuntza; Helduentzako Literatura; Ipuinak; Hizkuntzak ikasteko metodoak