Hik hasi 231 : Zientziaren bizilabe (Lasarte-Oria : Xangorin, 2018)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Zein garrantzitsua den hezitzaileek transmititzen dutena! -Albisteak. -Gai nagusia: Zientziaren Bizilabe -Elkarrizketa, Iratxe Retolaza: "Euskal kulturaren transmisioan etena hain sakona izan da, hezkuntzan ere transmisio lan hori egingo duenak ez duela horretarako gaitasunik" -Esperientziak 1: Sansomendi ikastetxeko Ausarten Kluba -Esperientziak 2: Perpignan-en Haur Hezkuntzako esperientzia bizitzen -Ekarpenak, Alexander Barandiaran: "Zerbait baliagarria eta eragiteko balio dezakeena egin nahi dugu" -Galdeidazu, Xabier Madorran de la Iglesia: Zer da eta zertarako erabil daiteke "Scratch" programa informatikoa? -Argitalpenak -Proposamena: Tinko Euskara Elkartea -Atzeko atetik: Iñaki Murua
2018/09/12
2018/10/08
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2018/10/08
Keywords: Retolaza Gutierrez, Iratxe -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak