Gaxuxaren klarion magikoa / [ideia eta testua] Alvaro Beñaran ; [ilustrazioa] Oihane Beñaran - Beñaran, Alvaro (Xangorin Koop. Elk. Txikia, 2018)
"Gaxuxaren klarion magikoa" haurren beldurrei buruzko ipuin bat da. Bizitzaren garai honetan (2-6 urte) agertzen diren beldurrei aurre egiten laguntzeko egindako ipuin bat, besterik ez. Gure gizartean sortutako zenbait pertsonaia beldurgarrirekin, Gaxuxak (hau da, haur guztiek) bere klarion magikoa erabiliko du, beldurrak giltzapean sartzeko.