Mamuek ez dute atea jotzen / Eulàlia Canal ; [marrazkiak] Rocío Bonilla ; [itzultzailea, Gerardo Markuleta] Iglesias - Canal, Eulàlia (Algar, 2017)
Hartza eta Muxarra lagun handiak dira, eta beti dabiltza elkarrekin jolasean. Zoragarria da altxorrak aurkitzea, edo eszena izarrak balira bezala abestea eta dantzan egitea. Baina halako arratsalde batean Hartzak Muxarrari esan dio Ahatea gonbidatu duela berekin jolastera. Ezin liteke! Muxarrari ez zaio Ahatea gustatzen. Ez Ahatea, ez Hartzarekin esklusiban daukan adiskidetasuna hondatu dezakeen beste edozein animaliarik ere. Hori dela eta, deliberatuta dago Ahatea berekin jolas egitera joatea eragozteko. Eta behar den guztia egingo du horretarako! Zer katramila ez ote dute eragingo haren ideia txoroek? Azken batean, baliteke adiskide asko edukitzea hain txarra ez izatea; bai, ordea, uste zuena baino askoz dibertigarriagoa...