Arraroa - Azpiazu, Ainara; Estévez, Paula (Arre : Pamiela, 2017)
Egileek modu bikainean elkartu dituzte hitza eta irudia. Testuaren bidez egoerak aurkeztu ahala, irudien bidez egoera horiek bizia hartzen dute, umorea lagun eta detaileei arreta jarrita. Hizkuntza biek originaltasuna, indarra eta askatasuna erakusten dute. Kolore biziek, berriz, areagotu baino ez dute egiten lanari darion bizipoza. Arraroa lan ausarta eta grafikoki interesgarria da. Album ilustratuaren definizioari trebeki heltzen dio: testua irudiaren bidez osatzen da, eta baita alderantziz ere. Tonua album guztian mantentzea lortzen du, liburu orekatua lortuz. Album ilustratu honek estereotipoak alboratzeko proposamen umoretsua eskaintzen digu eta, aldi berean, irakurleoi gogoeta egiteko aukera helarazten. (Etxepare Sariko epaimahaikideen hitzak)
5 urtetik aurrera (Urdina)
XI. Etxepare Saria, 2017
Keywords: Dibertsitatea; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak