Oilo txikia / Núria Figueras i Adell ; ilustrazioa, Teresa Martí ; [euskaraz, Edu Zelaieta Anta] - Figueras, Nuria (Ipuin txoroak (Ibaizabal), 2016)
Bazen behin oilo bat txiki-txiki-txiki-txikia. Eta hain txikia zenez, ez zuen arrautzarik erruten. Behin eta berriz saiatzen zen, baina ez zegoen modurik. Eta, ezustean, halako batean...