Errekak oiloari - Kazabon, Antton; Morente, Enrique (Donostia : Elkar, 2017)
Zubia errekaren inbidiatan bizi da. Astoa eta oilarra, beti sesioan. Otsoak zakurra izan nahi du eta zakurrak otso. Euria eta elurra, berriz, ez daude gustura daukatenarekin. Katua eta sagua ez dira elkarrekin batere ondo moldatzen... Askotan zenbat kostatzen zaigun gure alderdi on eta atsegina ikustea eta onartzea. Iruditzen zaigu besteak hobeak direla; besteek beti zorte ona dutela eta guk, berriz, txarra. Eskerrak gu bezalakoak ez direnak, aurrez aurre jartzen zaigun ispilu baten moduan, erakusten dizkiguten gure alderdi onak, eta laguntzen diguten gure gabeziak elkarren osagarri direla konturatzen.
8 urtetik aurrera (Gorria)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Alegiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak