Moko txiki - Bilbao, Leire; Mutuberria, Maite (Arre : Pamiela, 2017)
Moko txikidun txori txikia hipopotamoaren bizkarrean bizi da. Hortik aurrera, irakurleak berehala identifikatuko du txikiaren eta handiaren garapena, ilustrazioak ikusi hutsarekin. Tamaina eta koloreen erabilera irizpide zorrotzez erabiltzen du ilustratzaileak marrazkiak irakurriaz bakarrik istorioa ulertu aldera. Bestalde, narrazioa bere laburrean esaldi poetiko eta jostalariekin ondu da.
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Txoriak; Hipopotamoak; Mintzaira -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Autoestimua; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak