Arrarik arra - Lionni, Leo (1910-1999); López Gaseni, Manu (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2018)
Arrarik arra, 1960koa, Leo Lionniren klasiko bat da, hauxe izan baitzen haren lehen ipuina. Har zuhur bat du protagonista, ederki moldatzen dena hainbat hegaztik irentsia ez izateko. Haren abenturak hasten dira bere isatsa zenbat neurtzen duen jakin-minez dagoen txantxangorri batekin. Bide horretatik, intsektu burutsua joango da neurtzen flamenkoaren lepoa, tukanaren mokoa, eta istorioan agertuko diren beste hegazti batzuen anatomiako atal bitxiak. Harik eta, berriz ere irentsia izateko arriskuan dagoela, hartxoak etekin ederra aterako dio bere adimenari eta irudimenari onik ateratzeko ataka berritik, irakurleak harrituko dituen modu batez.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: Inch by Inch
Caldecott Ohorezko Domina (1961)
Liburu ilustratu onenari New York Times saria
Keywords: Beldarrak; Txoriak; Alegiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak