Sormenaren magia / Esti Gomez de Segura - Gomez de Segura Artesero, Esti (IRALE (2017-2018 ikasturtea), 2018)
Apirilaren 23a Liburuaren Nazioarteko Eguna da. Egun horretan, txoko bat prestatuko dugu ikastolan literaturzaleontzat. Txoko horren leloa "Sormenaren magiaz elkarrekin gozatzen" izango da, eta "Sormenaren magia" izena duen proiektuaren emaitza aurkeztuko da bertan. Adin guztietako ikasleen artean sortutako ipuinak egongo dira, hainbat formatutan. Helburua, bakarka zein elkarrekin, literaturaz gozatzeko momentua eskaintzea da: sortutako lanak ikusi, ipuinak irakurri, iritziak komentatu, sormen askatzailearen emaitza sentitu... Hori guztia gauza dadin, ikasleek proiektu literario bati aurre egingo diote. Proiektuak sormenaren eta elkarlanaren bidea ibili nahi du, batetik, eta, bestetik, literaturara hurbildu nahi ditu ahalik eta ikasle gehien. Hainbat arlo inplikatuta, eta, hainbat adinetako ikasleen arteko elkarlanaz, ipuinak sortu, ilustratu eta paperean zein bideoan editatu egin behar dira. Literatura Unibertsala ikasgaian dauden ikasleak arduratuko dira egun horretarako adierazleen sormen-prozesua kudeatzeaz.