Hamar hatz ttipi eta hamar behatz ttipi / [testua] Mem Fox ; [irudiak] Helen Oxenbury ; [itzulpena, Eva Linazasoro] - Fox, Mem (Pamiela ; Kalandraka, 2018)
Hamar hatz ttipi eta hamar behatz ttipi liburu irudidun goxoa da, oraindik irakurtzen ez dakitenei eta irakurle hasi berriei zuzendua. Testu errimadun erraza du, egitura errepikakorra eta metatuz doazen esapideak. Munduko hainbat bazterretan sortutako haurrak erakusten dizkigu, elkarren arteko berdintasuna azpimarratuz: hamar hatz ttipi eta hamar behatz ttipi.