Txori baten portreta egiteko / [testua] Jacques Prévert ; irudiak, Mordicai Gerstein ; [itzulpena, Jose Angel Irigaray] - Prevert, Jacques (Pamiela ; Kalandraka, 2018)
Arteari eta sormenari buruzko alegia bat da liburua. Prèvert-en poema bat irudiz hornitu du Gersteinek, hiru izariko mundutikz bi dimentsiokora igaroaz. Efimeroari buruzko kontakizun surrealista da; ikusten eta desiratzen dugun hura saiatzen gara atzematen, baina instant batez besterik ezin dugu atxiki.