Euskal Zinema Bideo Bilera : 40 urte zinea eta euskara bultzatzen / [edizioa, Arantza Lauzirika eta Natxo Rodríguez] - Lauzirika, Arantza; Rodríguez Arkaute, Natxo (Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2017)
Duela gaur 40 urte (1978), Lekeitioko lau herritarren eskutik, Lekeitioko Zinema Bilera hasi zen. Euskal Herrian, euskal zinema eta bideoari dedikatua geratzen den bakarra. Aitzakia honekin, UPV/EHUko Arte Ederren Fakultatearen eta Bileraren aspaldiko elkarlanaren baitan, liburu honen argitalpena zuzendu dugu. Euskal zinema eta bideo amateurra, bertoko animazioa, bestelako bilerak eta jaialdiak, Lekeitiokoaren historia, sortzaileen gogoetak eta bilerarekin harremana duten bestelako gaiekin; honekin guztiekin Lekeitioko Euskal Bideo eta Zinema Bilerari buruzko lehenengo liburua argitaratu da. Euskal zinemaren ikertzaileentzat baliagarria den dokumentua, baina, orokorrean , euskal zinemazale guztiei bideratutakoa. Lehenengo liburu hau etorkizunean etorriko diren hainbat libururen aurrekari eta euskal zinema eta bideoari buruzko ikerketa ugariren aintzindari izatea espero dugu.