Gehiago garenean - González, Olalla; Taeger, Marc; López Gaseni, Manu (Arre, Nafarroa ; Pontevedra : Pamiela ; Kalandraka, 2017)
Anaia edo arreba berri bat iristeak piztu du "Gehiago garenean" liburuko protagonistaren jakin-mina. Obra hori, lehen irakurleentzat egina, egitura errepikakorragatik nabarmentzen da, hiru mailatan: untxi txikiak amari erditzeaz galdetzeko erabiltzen dituen formula paraleloen bidez; basoko beste biztanleei berri ona emateko formulen bidez eta galdera errepikakorraren bidez; eta kumeak jaiotzean partekatuko dituzten jolasen bidez. Samurtasuna, elkartasuna, poza, emozioa -eta amaierako ustekabea- dira istorioaren inguruan dabiltzan sentimenduak. Liburuak, bestalde, trazu nabarmenetako eta marra irregularretako ilustrazio eskematikoak eta tonu suabetako akuarelak darabiltza. Nabarmentzekoa da koloretako irudien eta anaia nagusia izango denaren amets eta desirak islatzen dituzten eszena monokromoen arteko dikotomia.
0-4 urte (Urdina)
Keywords: Album ilustratuak; Anai-arreba baten jaiotza; Familia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura