Alaitxo / [testua] Carmen Gil ; [marrazkiak] Zuriñe Aguirre ; [itzulpena, Aitor Arana] - Gil, Carmen (Mezulari, 2017)
Mateo eta Alaitxo iratxo alagarria beti elkarrekin zeuden. Baina egun batean, Trapuzko Sorgin gaiztoak sorginkeria egin zuen bi lagunak bereizteko.