Hik hasi 228 : Kuban ikasiak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2018)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Euskal hezkuntzaren zoru etiko eta pedagogikoa -Albisteak. -Gai nagusia: Kubako hezkuntza-sistema -Elkarrizketa: Eduardo Vallory "Eskola bat ez bada ahalduntzailea eta transformatzailea, zerbait ez da ondo egiten ari, eta aldatu egin behar du" -Ekarpenak 1: Eskola- eta lan-jazarpena -Ekarpenak 2: Egokitzapena, guztion ardura -Ekarpenak 3: Euskara biziberritzeko ahaleginean -Galdeidazu, Amaia Navascues eta Maider Urrutia: Zer garrantzi du gorputzak hezkuntza-prozesuan? -Argitalpenak. -Proposamena: Ekainberri museoa -Atzeko atetik: Iker Irribarria
2018/03/26
2018/06/06
2018/06/06
Keywords: Vallory, Eduardo -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Eskola-jazarpena; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak