Nazio zeltak - Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2015)
Sei dira herrialde zeltak: Bretainia, Kornualles -Kernow, kornubieraz-, Gales, Man uhartea, Eskozia eta Irlanda. Denak zeltak izanik ere, haien arteko desberdintasunak franko dira, estatus politikoan, adibidez. Irlandak, zatituta bada ere, estatu propioa du; Eskozia, horretan dabil; eta Kornuallesek, berriz, ez du estatus politiko berezirik. Erresuma Batuko konderri soil bat gehiago da, baina, egunotan, gobernu zentraletik eskumen gutxi batzuk jaso ditu. Alta, Kornualleseko Kontseiluak dio hasiera besterik ez dela.
Keywords: Nazio zeltak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Irudiak