Antzinateko greziar munduaren historia politikoa : garai homerikoetatik erromatar munduan integratu arte / Marie-Françoise Baslez ; [itzultzailea, Iñaki Iñurrieta Labaien] - Baslez, Marie-Françoise (Unibertsitateko eskuliburuak (EHU), 2017)
Unibertsitateko Eskuliburuak - Manuales Universitarios Gaia: Antzinaroaren historia; Politika Orrialdeak: 320 Edizio data: 2017 ISBN/ISSN: 978-84-9082-724-6 Hizkuntza: Euskara Edizio mota: Rústica Prezioa BEZaz: 20,00 € Antzinateko Greziaren historiaren bi mila urte aztertzeari esker, modu guztizko eta dinamikoan hurbil daiteke Mendebaldeko munduaren eraikuntzan eginkizun nagusia izan duen barruti geografiko eta humanoko egitura politikoetara. Aro arkaikoaren ondoren, non Antzinateko greziar mundua ia ez baitzen bereizten asiar ingurunetik, hirien garaia etorri zen (VIII.-V. mendeak), eta orduan loratu zen greziar jenioa. Ondoren etorriko zen ezegonkortasun- eta zatiketen aldian, hegemoniagatiko borrokak gertatu ziren, IV. eta III. mendeetan. II. mendetik aurrera, Erromak, nagusituz joan baitzen Mediterraneoan, greziar mundua erromatar ordenan pixkanaka integratzeko moduan jardun zuen.