Teo eta bere arreba / [marrazkiak, Violeta Denou ; ohar didaktikoak, Planeta SA ; testuaren itzulpena, Joxantonio Ormazabal ; ohar didaktikoen itzulpena, Antton Olano] - Denou, Violeta (Teo eta bere ingurua (Ttarttalo), 2015)
Eguneroko gauzetan oinarriturik dago istorio hauen haria. Haurren interesa piztu nahi du testuak, eta zer esanik ez marrazkiek. Teo da sail honetako liburu guztietan protagonista nagusia, eta haren abenturatxoetan haurrak partaide sentitzea da helburua. Horretan asko laguntzen dute liburuaren azken orrialdeetan dauden eguneratutako gida didaktikoek. Urte asko daramatza sail honek eskoletan eta etxeetan, baina inoiz ez da modatik pasatzen. "Teo eta bere arreba" izeneko istorioak familiara kide berri bat heltzean gu guztiongan azaleratzen diren sentimenduez hitz egiteko aukera ematen digu. Horretaz gain, ipuina irakurri ahala, haur jaioberriek behar izaten dituzten zainketen inguruan ere hitz egin dezakegu.