Ur-aparretan / Karlos Gorrindo ; Mattin Martiarenaren marrazkiak - Gorrindo, Karlos (Ipotxak eta erraldoiak (Desclée de Brouwer), 2006)
Usue, Elene eta Astrid hiru neska gazte dira itsasoa eta surf egitea biziki maite dutenak. Abentura eta misterioz beteriko nobela honetan, hiru neska gazte hauek maitasuna, adiskidetasuna eta lankidetza zer diren oso ongi ezagutuko dute. Mitologiara hurbilduko dira orrazi magiko baten bidez eta Rol jokoekin fikzioa aseko dute, harik eta aurkikuntza bitxi batek detektibearena egitera eramango dituen.