Eguzkiko sugea / Roberto Pavanello-ren testua ; itzultzailea, Aitor Arana ; [azala eta marrazkiak, Blasco Pisapia, Pamela Brughera] - Bat Pat (Bat Pat. Usaindunak (Mezulari), 2015)
Prest al zaudete historiako abenturarik gorabeheratsuena ezagutzeko? Heldu gogor, beraz! Nori bururatzen zaio munduaren amaierako bezperan hegazkinez bidaiatzea? Europan hotzaldi izugarria dagoenean eta lurrikarek Erdialdeko Amerika astintzen dutenean? Silvertarrei, jakina, nori bestela? Elkarrekin Tenochtitlaneraino bidaiatuko dute, Mexikora, zibilizazio aztekaren sorlekura. Eta horretaz ari garela, ba al zenekiten haien apaizek iragarri zutela munduaren amaiera gutxi gorabehera... orain izango zela!?