Neska bat leku inposiblean / Xabier Amuriza - Amuriza, Xabier (1941-) (Literatura (Elkar), 2018)
Zamorako apaiz-kartzela frankistan, Euskal Herriaren aldeko eta eliz hierarkia konplizearen kontrako borrokan sarturiko apaiz talde bat daukate giltzapeturik. Beste edozein presok bezala, ordea, haiek ere ihes egin nahi, eta 1970. urtean tunel bat hasi dira egiten, lurpean eskabatuz.