Zaldi mamarroa - Goienetxea, Ekaitz (Donostia : Elkar, 2018)
Ehunka gazte hil zituen herrian zaldiak; edo haren gainean etorri zen hiesak. Baina hura ez zen izan belaunaldi motel, triste bat; aitzitik, musika, sexua eta parranda maite zituzten, amets, jolas eta borroka egin zuten, eta bizitzak zekarzkien aukera guztiak deskubritu nahi izan zituzten. Baita heroina ere.
Beasaingo Udalak, CAF enpresak eta Elkar argitaletxeak antolaturiko XIX. Igartza Saria idazle gazteentzako bekaren irabazlea
Keywords: Helduentzako Literatura